ab-bg-3.jpg
ab-azahar-3.png

Tuan Azahar bin Abd Ghani,

Master Stokis Puchong, Selangor

Sanggup tinggalkan keselesaan bekerja di ruang berhawa dingin dengan jawatan yang gah sebagai Software Engineer demi nak menjadi seorang peniaga ayam!

Dari 50 ekor ayam, kini Tuan Azahar dengan perniagaannya Basteng Enterprise telah mampu mengedarkan sehingga 500 ekor ayam halal seminggu. Selain dari itu, beliau juga gigih membantu ejennya untuk mencari income melalui perniagaan ayam halal.

ab-khalid-3.png

Tuan Mohd Khalid Kamaruddin

Stokis Dengkil Selangor

Tak tergugat dek PKP, malah permintaan Ayam Bismi makin bertambah!

 

“Kalau dulu biasanya Ramadan baru tinggi jualan. Tapi sejak PKP sentiasa ada permintaan dan sejak bulan 5 tahun lepas permintaan ayam halal ni makin meningkat,” kata Tuan Khalid.

 

Daripada sekitar RM40 ribu sebulan, Tuan Khalid berjaya capai jualan tertinggi lebih RM50 ribu Ayam Bismi pada Januari lepas.

ab-uthman-3.png

Tuan Uthman Abdul Mutalib

(Kifayah Mart)

Stokis Bandar Seremban Selatan, Negeri Sembilan

Mula dengan cuba-cuba je! Bila buat betul-betul, jual produk orang pun mampu pergi jauh dan berjaya masuk pasaran Lembah Klang.

 

Daripada 100 pek, kini belian stok Ayam Bismi di Kifayah Mart meningkat daripada RM80 ribu kepada RM200 ribu pada tahun 2020. Kifayah  Mart juga sudah ada lebih 50 ejen di bawahnya dan pernah dapat anugerah Top Achiever Highest Sales 2018 daripada HQ Ayam Bismi.

ab-300-txtv4.png

 Anda berpeluang untuk menjadi Usahawan Ayam Bismi

  • The Halal Fighters dengan harga pakej yang menarik.

  • Tawaran Hanya dibuka sehingga 31 Mei 2021

  • Anda yang terpilih akan sertai Kelas Bimbingan Usahawan Ayam Bismi secara Zoom PERCUMA!

Jom bersama kami untuk bantu masyarakat kita dapat ayam halal yang sebenarnya. Ini jihad kita!